zondag 22 januari 2012

Dag 8, 18 januari 2012, Beeld en Geluid

Vandaag de eerste studiedag in het nieuwe jaar in Leiden: verdiepingsmodule beeld en geluid.
De introductie Specialisatie Beeld en Geluid werd verzorgd door Guido d.m.v. van een sterke presentatie.
Een prachtig start was een uitzending van Klokhuis over de werking van Google. Hoe kan je de werking van iets wat zo abstract is met beeld en geluid duidelijk maken. Zeker aan het einde van deze dag vond ik dit ongelofelijk knap gedaan!
Het filmpje over het maken van lego, uit de serie "how they do it?" liet ook veel tips zien: 
korte shots, shots vanuit verschillende views: close up of totaalbeeld.Het was zeer zinnig om na de filmpjes te praten over wat het nut van bepaalde shots was en waarom ze zo genomen waren.
Om te komen van 12 sleutelbeelden tot een sprakeloos mooie animatie film liet Guido zien d.m.v. van de film UP!


Na het bespreken van nog een aantal mooie stukken film en trailers kwamen we tot de opdracht van vandaag.
Via het maken van een storyboard in "Comic Life" over "een langdurig onderwerp voor een korte instructie" moesten we een sleutelbeeld uitwerken.
Nadat we in ons groepje gebrainstormd hadden over de meest uiteenlopende onderwerpen kozen we "de werking van en kopieerapparaat".
We bedachten samen de onderdelen voor het storyboard. Dit was hartstikke lastig, want welke stappen laat je allemaal zien om het goed duidelijk te maken??


's Middags vertelde Jeroen het een en ander over iMovie en konden we aan de slag met het filmen, fotograferen en zoeken op internet en dit in iMovie importeren.
Weer liep je tegen lastigen dingen aan: zijn de stappen niet te groot, isa dit wel voldoende duidelijk, eigenlijk moet hier een voice-over bij, enz., enz.
Om kort te gaan: het was nog helemaal niet zo makkelijk.
Uiteindelijk bleek bij de reflectie dat onze groep keihard gewerkt had, maar eigenlijk een reeks sleutelbeelden had, in plaats van één sleutelbeeld uitgewerkt te hebben.
Ondanks dat of misschien wel door dat was het een hele leerzame dag!!
Om kort te gaan: we hadden een deeltje veel meer uit moeten werken!


Dit onderdeel vind ik super interessant en leuk om mee te werken. Dit in combinatie met de items die we op de dag mediawijsheid met "De frisse blik" bekeken hebben (bewustwording, manipulatie, waarheid van (zelf) geplaatste beelden) zal waarschijnlijk mijn items worden voor mijn masterpice. Hoe dit er uit moet gaan zien weet ik nog niet helemaal: nog diep over nadenken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten